Какво означава „биопродукт”?
С термина „био“ се означават продукти, които са придобили сертификат, изготвен от оторизиран и независим сертифициращ орган. Сертификатът дава гаранция, че продуктът е отгледан в стопанство в екологично чист район, без употребата на синтетични пестициди, фунгициди и торове, тежки метали или ГМО. Контролният орган извършва периодични и изненадващи щателни проверки на производствения процес, които включват вземане на проби от различните фази на отглеждането, постоянно следене на хигиенни и нормативни изисквания. След уточняване на всички етапи по проверката, контролният орган издава сертификат, който означава биопродукта.

 Сертификатът е общ, регламентиран и признат за Европа. Логото на сертификата е силно разпознаваемо и представлява листенце на зелен фон.
Какво означава „биопродукт” според нас!
За нас минимумът, на който трябва да отговаря един продукт, за да бъде добавен към продуктовият ни асортимент, е да бъде задължително биосертифициран. Прекарали сме десетки часове в прецизна селекция на всеки един артикул, който ще откриете в магазина. Освен на това продуктите да имат съответния сертификат, държим и на произхода. Вярваме в това, че добрата храна не бива да бъде превозвана в контейнери десетки хиляди километри от далечна Индия или Китай, за да задоволи нашите хранителни потребности. Храната трябва да има история и да носи заряда на чисти райони, близки до нашето обитание. Затова държим, да предлагаме продукти с чиста биография и европейски произход. Освен био и от Европа, голяма част от продуктите ни са сертифицирани според принципите на биодинамичното земеделие и носят сертификата на Demeter.