Производствени процеси

1

Нашата пшеница, от сеене до масата

С проектите за веригата за доставки ние в NaturaSì искаме да предоставим на потребителя цялата информация за процесите на отглеждане и производство от сеитбата до масата по напълно прозрачен начин. За нас е важно да споделяме с тези, които закупуват нашите продукти някои основни ценности като важността на биологичното земеделие, околната среда, плодородието на земята и платената селскостопанска работа по правилния начин.

Тип 0 меко пшенично брашно и тип 00 меко пшенично брашно от Filiera Ecor

Тип 0 брашно е малко по-малко рафинирано от 00 и следователно съдържа малък процент трици. Подходящ е за тесто, в което лекотата е необходима за постигане на добър краен резултат, или за тези, които са начинаещи, или не разполагат с много време за продължително месене. От хранителна гледна точка тя е по-малко пълна от интегралната и полу-интегралната. Затова Ви препоръчваме за ежедневната Ви храна да се редуват типовете, брашно 0 и 00, за подготовка на рецепти, които го изискват изрично.

Меката пшеница (Il grano tenero)

Mezzaluna Fertile е известната още от древността, пшеница или пшеница, Triticum Aestivum е едно от първите растения, които се култивират от “резидентни” популации. Пшеницата винаги е била основният източник на препитание за хората и е сред най-широко разпространените зърнени храни дори и днес в света. Тя е особено подходяща за производството на брашно, използвано за хляб, пици, сладки и солени печени продукти.

Нашата верига на доверие (La nostra Filiera della fiducia)
Отношенията с нашите земеделски производители надхвърлят простото определение на документационната верига: участва в създаването на нова концепция за икономика и общност, в която всеки един актьор, фермер, магазинер и клиент се чувства отговорно активен и свързан с други. за благополучието на човека и Земята.

Отглеждането

Нашите фермери

Меката пшеница, използвана за нашите брашна Filiera идва от биологични ферми, разпръснати на територията на Италия (главно в Емилия Романя, Тоскана, Умбрия, Лацио и Марче), внимателно подбрани за производството на суровини за марковата верига ECOR.

Работата на агрономите

Фермата се избира чрез внимателна проверка на съответствието с правилата за биологично земеделие и земеделските производители постоянно се подпомагат от екипа ни от агрономи.

Благодарение на това сътрудничество сме в състояние:
– дават непрекъсната техническа помощ на земеделския стопанин
– да го подкрепят в трудни ситуации
– да наблюдава правилността на агрономичните техники и да спазва самия регламент чрез агрономически и аналитични проверки
– да гарантираме на нашите потребители качествен продукт по време на целия процес на развитие на зърнени култури в тази област,
– създават усещане за взаимно доверие и прозрачно споделяне на работата
– да включи фермера в нов икономически проект, който включва както потребителя, така и биологичния търговец в братство.

За плодородието на Земята

Годишното планиране на сеитбата позволява на земеделския стопанин, подпомаган от нашите техници, да внедри здравословно редуване на културите в парцелите си.
Също така отглеждането на това зърно предхожда сеитбата на бобови растения (леща, нахут, боб или грах).

Всъщност, благодарение на капацитета им от азот, тези растения естествено обогатяват почвата с хранителни вещества, от които зърнените храни ще намират жизненост, което ограничава нуждата от торене. Оплождането винаги се извършва с биологични продукти, разрешени от спецификацията за биологично земеделие.

 

 

 

Правилната цена

От икономическа гледна точка базирахме този проект на производствена верига върху коректни търговски отношения с производителя, като осигуряваме на земеделския стопанин справедлива компенсация, изчисляваща действителните производствени разходи, за да даде сигурност и приемственост на работата му: системата за изчисление на цената напълно независима от логиката на пазара, но която възнаграждава производителя и позволява да се култивират качествени зърна, произведени с оглед на земята и с добри органолептични характеристики.

Трансформация и съхранение

След прибиране на реколтата зърнените култури се съхраняват в силози, предназначени изключително за нашата Ecor Supply Chain, където се поддържа студена температура и ниска степен на влажност на околната среда, за да се предотврати възможното развитие на мухъл и последващото появяване на микотоксини и да се избегне развитие на заразяване с насекоми. В биологичното поле и за опазването на зърнените култури употребата на синтетични химикали не е разрешена, а се използва в конвенционалните. Максимално допустимото количество микотоксини, разрешено от закона в зърнените храни и производните, е същото, независимо дали са органични или конвенционални.

Почистване

Зърното, взето от силозите, се почиства със пресяване, разпенващи и други операции, за да се премахнат всички примеси и да се изпрати до мелницата.


Смилане

В праисторически времена човекът е раздробявал пшеницата, използвайки дъвчене: челюстите им наистина са били много силни. В еволюцията силата намалява и човешкото същество се е научило да използва камъните.

Преминаването към воденични камъни, валцова мелница сеслучва благодарение на изобретяването на парната машина и откриването на електроенергията.

Шлайфане с цилиндри за брашно тип 0 (farina Tipo 0)

В тази система зърното на пшеницата минава през няколко прохода в мелницата, където все повече се обелва чрез разделяне на най-външните части (трици и влакна) от най-вътрешните части (ендосперм). На всяка стъпка се събира резултатът от единичната “sfoglatura”; в края на фрезоването, различните слоеве се пресоват според брашното, което трябва да се получи. Това е по-подходяща система за брашно тип 0 или 00, тъй като е по-малко чувствително към окислителни процеси (гранясване) и по-постоянно във времето в технологичните и техническите си характеристики. Използва се в заготовки с по-дълъг срок на годност.

Мелницата

В заключителната фаза, важна част се предоставя на мелниците, които съхраняват, смилат и опаковат брашното ни Filiera.

Molino Grassi di Parma е основана през 1934 г. от семейство Граси, която го е притежавала от три поколения.

“Да превърнем продукт на земята, който все още не е годен за ядене, в храна за човека” – това е мисията на Силвио Граси, собственик на омонимната мелница, която винаги е инвестирала в научни изследвания, в производствени съоръжения и в организацията на компанията. Много важна част от производствения процес е почистването на зърното чрез механични, пневматични и оптични системи за подбор. Внимателното почистване позволява да се запази зърното по най-добрия начин, дори и в последващите етапи на съхранение във въздушно охладените силози. Скоростта на фрезовите машини се регулира според вида на суровината и количеството.

Производителите

За меко пшенично брашно тип 0
Az. Agr. Giovacchini Leonardo – Canfè – Bagno di Romagna (FC)

За меко пшенично брашно тип 00
Fattoria Majnoni Guicciardini от Pietro Majnoni и синове Soc.Agr. Semp. Мадженони – Вико Д’Елса (FI)

Открийте брашното от мека пшеница от веригата за доставки на Ecor

2

Консерви

Доматено-базираните продукти от проекта от нашата верига за доставки имат основна съставка в “червеното”: това са узрелите на слънце домати от плодородни земи, култивирани с биодинамичния метод на фермите San Michele и Fattoria Di Vaira, които също са част от Проект “Земята на Екор”.

 

 

 

 

 

 

Преработката на домати

Нашите селекция домати”Rossi” не съдържат консерванти.
Избрахме Копола от Салерно като суровинни трансформатори в сектора от 1960 г. насам и компания “Фегер”, която гарантира отделно преработване на домати от проект “Dalla nostra Filiera Ecor”, който се извършва или в началото на деня, или след точното почистване на растителната система.

Нашата верига на доверие (La nostra Filiera della fiducia)

Отношенията с нашите земеделски производители надхвърлят простото определение на документационната верига: участва в създаването на нова концепция за икономика и общност, в която всеки един актьор, фермер, магазинер и клиент се чувства отговорно активен и свързан с други. за благополучието на човека и Земята.

Работата на агрономите

Фермата се избира чрез внимателна проверка на съответствието с правилата за биологично земеделие и земеделските производители постоянно се подпомагат от екипа ни от агрономи.

Благодарение на това сътрудничество сме в състояние:

– дават непрекъсната техническа помощ на земеделския стопанин
– да го подкрепят в трудни ситуации
– да наблюдава правилността на агрономичните техники и да спазва самия регламент чрез агрономически и аналитични проверки
– да гарантираме на нашите потребители качествен продукт по време на целия процес на развитие на зърнени култури в тази област,
– създават усещане за взаимно доверие и прозрачно споделяне на работата
– да включи фермера в нов икономически проект, който включва както потребителя, така и биологичния търговец в братство.

За плодородието на Земята

Годишното планиране на сеитбата позволява на земеделския стопанин, подпомаган от нашите агрономи, да внедри здравословна редуване на културите в парцелите си.


Например, преди култивирането на доматите да предшества сеитбата на бобови растения (леща, нахут, боб или грах).
Всъщност, благодарение на капацитета си за азот, тези растения естествено обогатяват почвата с хранителни вещества, от които зърнените храни ще намират жизненост, като ограничават необходимостта от извършване на торене, дори и с биологични продукти, разрешени от Регламента за биологичното земеделие.

 

 

 

 

 

 

Производителите

Земеделската компания San Michele
В новата селскостопанска организация, разположена в Cortellazzo, в провинция Йезоло (VE), Az. Агр. Biodinamica San Michele е култивирала и добила доматите си за продукти на марката Ecor, които са част от проекта “От нашата верига за доставки”.
Почвата от алувиален или лаустриен произход, извадена от водата с големите рекултивационни работи, извършени между 1920 и 1930 г. с фин размер на фините частици, е особено подходяща за отглеждането на домати.

Отглеждането

Приетата селскостопанска методика е биодинамичната, в която човекът, животните и околната среда живеят във хармонията на взаимното допълване и равновесие на силите. Чрез използването на биодинамични препарати, въртенето на културите и суверенът връща жизнеността на почвата. Живата почва е израз на плодородието й във връзка с растенията, в които се помещава, с животни и хора, чиято работа, за някои операции, е незаменима.
Доматите могат да бъдат атакувани от гъбични заболявания като маната и алтернария, да се прибегне до този естествен антагонист гъбички, които се конкурират с вредните, а в случай на паразити, да прибегне до използването на бактерии (като Bacillus Thurigensis). За оплождането на почвата използваме подходящия пропорционален компост, произхождащ от лигнин. Следователно, ние добавяме биодинамични препарати като фладън, корнолетам и корносилици, които дават жизненост на земите и растенията: чрез тези препарати растат по-здрави и по-здравословни растения. Освен това, ние избрахме да не прибягваме до използването на мед. Резултатът е естествен домат, свободен от афлатоксини и вредни гъбични спори.

Реколта

Реколтата е резултат от практики, които включват целия процес на култивиране в хоровата работа: от подготовката на сеитбеното легло до избора на най-подходящите разновидности в съгласие с агрономите на EcorNaturaSì, от контрола на болестите и грижата за тях, както и напояването и управлението на полезни и вредни насекоми. Целият ни селскостопански организъм участва в това усилие да постигне максимално уважение към човека и Земята.

Отглеждането

Култивирането на домати се извършва със зелен тор, който включва различни есенции в сместа. Около месец преди пресаждането зеленият тор е нарязан на добър компост , който сега е зрял, тъй като минава през всички зимни месеци (компост, получен от слама и животински тор). Тук разпространението на Preparato 500 е много важно. След това от подготовката на трансплантиращото легло преминаваме към трансплантацията. Разсадът тук има баня в 500 (корнолетам), след това се засаждат на полето, последвано от други биодинамични обработки (в действителност е необходимо да се премине най-малко два пъти по-малко от корнолетама, за поне две конозилици или приготвен 501.
Последният се основава на смлян кварц и действа върху фотосинтезата, за да стимулира балансирания растеж на растенията и да насърчи хармоничното узряване на плодовете.
Трансплантациите на разсад се извършват през пролетта, докато зрелите домати се събират частично с машина и отчасти ръчно, от края на юли до август, следвайки сезона.
Дори защитата срещу насекоми, болести и плесени се извършва според биодинамичния метод, но е много ограничена: агросистемата, уважавана, както е в Петачиато, вече осъществява ефективен контрол и предотвратяване на тези проблеми. “Но всяка година винаги е сезон за себе си: може би сте свършили добре работата, но след това се случи дъжд, който засяга реколтата”, казва Паола Сант, която ръководи фермата “Нека помним и че продуктите, получени по уважителен метод на околната среда не винаги са еднакви с течение на времето, от година на година вкусът може да се промени, дори и да не се променят усилията на земеделския стопанин, който ги е лекувал, винаги с оглед на здравето на потребителя. ”

Реколта

През лятото, когато доматите узреят и стане време за прибиране на реколтата, преработвателят започва събирането и товарене на стоката рано на сутринта. Веднага след като 88-те кофи на камиона са напълнят, започват да се консервират , за да се запази добрият вкус и да се радваме на добри сосове и консерви с обелени домати от нашата верига ECOR.