ТВОЯТ БИО СУПЕРМАРКЕТ

Крок Мосю с био моцарела

Крок Мосю с био моцарела

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 10 мин.

За 4 човека

Съставки

•  1 опаковка хляб от Камут Ecor

•  2 моцарели 

• 500 мл прясно мляко

• пълнозърнесто брашно Ecor

• растително олио или масло

• мащерка и черен пипер

Приготвяне

• Пригответе сандвичите

Вземете две филийки хляб, нарежете сиренето моцарела на филийки и го оставете да се изцедат за няколко минути в гевгир; след това поставете моцарелата върху една филия хляб, Поръсете с малко червен пипер и няколко листа на мащерка. Ако искате, можете да добавите сушени домати или филе на аншоа, или дори на шунка и маслини. Затворете добре с втората филийка хляб и натиснете леко сандвича. Подредете още сандвичи, до изчерпване на количествата.
 
• Изпържете
 
Потопете бързо сандвичите от двете страни в млякото, без да ги накисвате, после ги оваляйте в брашното.  Загрейте олио/масло в един тиган и запържете сандвичите от двете страни до златисто.
 
• Сервирайте
 
Гарнирайте сандвичите с още мащерка- топлата моцарела ще подчертае аромата й.
 
Съвет: Пърженото масло дарява на ястието прекрасен вкус, но внимавайте да не го прегорите, защото изгорялото масло може да бъде токсично за здравето. Желателно е да готвите сандвичите на по-нисък огън. Може да замените млякото в рецептата с яйца.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://www.naturasi.bg/wp-content/uploads/2017/05/header.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: repeat-x;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 200px;}