Ризото с аспержи и виолетки

Ризото с аспержи и виолетки

Ризото с аспержи и виолетки

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 25 мин.

За 4 човека

Съставки

•  320 гр. ориз

•  2 вързопчета диви виолетки

• 200 гр. зелени аспержи

• 1 малка глава лук

• 1/2 сл зехтин

• зеленчуков бульон

Запазете няколко виолетки и стръкчета аспержи за декорация

Приготвяне

• Пригответе ориза за готвене

Нарежете ситно лука, почистете аспержите и ги нарежете на шайби. Измийте внимателно цветовете на виолетките. Запържете лука с олиото, след което добавете аспержите и 1/3 от виолетките, добавете ориза и го запържете за няколко минути. Добавете бульона  или гореща вода и продължете да готвите на умерен огън.
• Сгответе и сервирайте
Десет минути преди ориз е готов, добавете останалата част от цветята и смесете добре. Можете оформите ориза с леко намокрени овални формички, преди да госервирате. Украсете с няколко виолетови цвята и стръкчета аспержи.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://www.naturasi.bg/wp-content/uploads/2017/05/header.jpg);background-size: contain;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: repeat-x;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 200px;}