Ние сме хора с екологично съзнание и вярваме, че всеки човек заслужава да се храни с чиста храна, да използва козметика без химикали и да почиства дома си с продукти, които не вредят на човека и природата. Био по призвание! Това са принципите, които следваме ние, хората зад проекта NaturaSi България и гарантираме с името си за всеки един продукт, който ще откриете в магазините ни.

Установихме, че в България, макар със стабилна основа, биопазарът  все още е в процес на развитие. Като потребители, ние бихме искали да знаем от къде идва нашата храна, кой я произвежда и какъв е контролът при сертификация. Искаме да намерим на едно място всичко, от което едно домакинство има нужда – от пресни плодове и зеленчуци, варива и основни храни, до козметика, продукти за дома и деликатеси. Всичко това обаче с ясен произход и биосертификат. Убедихме се, че в България не съществува място, където е възможно да се пазарува, без стриктно четене на етикети за спорни съставки или съмнителен произход.

И решихме да го създадем! Решението да изберем да представим в България италианската верига биосупермаркети NaturaSi  е плод на дълго проучване на пазара в Европа. Създадена преди повече от 30 години в Италия, NaturaSi е необикновенна верига от биомагазини. Това е място, на което хората отиват, за да закупят храна, отгледана с отношение и добра мисъл.  Производствените процеси  на продуктите са със затворен цикъл и идват от собствени ферми и преработвателни предприятия, които пропознават принципите на компанията. Цикълът преминава през сеитбата, отглеждането на културите и събирането на добива, до опаковането и спедицията на свежа и чиста храна към магазините.

NaturaSi е компания със силна социална ангажираност. С възможността за присъединяване на биосертифицирани ферми към семейството на NaturaSi  , компанията дава възможност на малки италиански производители да развиват бизнеса си, заплащайки справедливо за техния труд. И още. NaturaSi подпомага развиването на устойчиво земеделие и селското стопанство в унисон с природните закони. Със своите новаторски решения и добри пректики компанията NaturaSi определя бързото развитие на биобизнеса в Италия.
За нас етикетът „био” на опаковката не е връх, а отправна точка, от която започваме селекцията на продукти. Държим на това да предложим на вас, нашите потребители, истински чисти и биосертифицирани продукти от най-висок клас. Принципите ни следват подбор с много внимание към произхода. Основната част от предлаганите от нас продукти са произведени в Италия и отговарят на най-строгите критерии на органите за биологично сертифициране. Голяма част от хранителните продукти освен биосертифицирани, са сертифицирани и според принципите за биодинамичното земеделие и носят сертификата Demeter.